Drugo izdanje Moj ONline filmskog festivala juče je zvanično otvoreno španskom crnom komedijom „Dobar šef“ sa Havijerom Bardemom, a publika će imati priliku da do 21. novembra pogleda čak 35 filmskih ostvarenja i 2 serije.

Pored glavnog programa koji, do kraja festivala, obuhvata dnevno po jednu projekciju najnovijih ovogodišnjih filmova, platforma MojOFF svojim korisnicima predstavlja i selekciju najboljih ostvarenja iz 2020. i 2021. godine.

Dokumentarno animirano ostvarenje „Begunac“, reditelja Jonasa Pohera Rasmusena, imaće svoju onlajn premijeru na platformi u petak 19. novembra s početkom u 19 časova. Amin Navabi (pseudonim) po prvi put govori o svom životnom putovanju i priča priču o samootkrivanju. Uspešni akademik, bori se sa bolnom tajnom koju je skrivao dvadeset godina i koja preti da poremeti život koji je izgradio za sebe i svog budućeg muža. Ovo ostvarenje pokazuje kako je samo kroz suočavanje sa prošlošću moguće isklesati budućnost i univerzalnu istinu, kao i da samo kada prestanete bežati od onoga što jeste, možete otkriti pravo značenje reči dom. „Begunac” je odneo nagradu žirija za najbolji dokumentarni film na Sundance Film Festivalu i još 18 drugih nagrada.

Film „Minamata“ svoju svetsku premijeru obeležio je na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu 2020. godine, gde je Džoni Dep pobrao pozitivne kritike i njegov performans je ocenjen kao Depova uloga života, a ljubiteljima sedme umetnosti biće dostupan na onlajnu od ponedeljka 15. novembra. Dep u ulozi proslavljenog ratnog fotografa Eugena Smita koji se osamuje i otuđuje od svih, nakon nekog vremena prihvata mogućnost da otkrije razorne posledice korporativne politike, kao i saučesništo policije i vlasti u japanskom ribarskom selu Minamata. Naoružan samo svojom pouzdanom kamerom protiv moćne korporacije, Smit će morati da stekne iznevereno poverenje zajednice i napravi takvu fotografiju koja će ovu priču preneti u svet.

Moj ONline filmski festival dostupan je svim novim korisnicima MojOFF platforme uz pretplatu na GOLD mesečni paket po simboličnoj ceni od 1 RSD. Filmovi će biti dostupni od naznačene satnice do kraja trajanja festivala. Sve informacije o satnici projekcija naći će se na zvaničnom sajtu mojoff.net, kao i na oficijalnoj Fejsbuk stranici platforme MojOnlineBioskop. MojOFF plaformu moguće je pratiti i na Instagram nalogu @moj_off.

Podsetimo, Online Filmski festival MojOFF nastao je prošle godine u martu kao projekat Kombank Dvorane, Cinegrand Big Rakovica, Vilinog grada i MCF Megakom filma, i kao prvi potpuno onlajn festival brojao je oko 200.000 gledalaca tokom Moj ONline festivala.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.