Reflektor teatar je poslednjeg dana septembra gostovao u Kraljevu, na festivalu „Anfiteatar”, sa svojom najnovijom predstavom „Urednik”, a sada se vraća u Beograd gde najavljuje bogat oktobarski repertoar.

U nizu ovomesečnih izvođenja, prva na listi je predstava „Sumnjivo lice” koja će se izvesti 13. oktobra. Ovaj pozorišni klasik, u produkciji Reflektor teatra, na sceni je već četiri godine, a nije rađen samo po čuvenom komadu Branislava Nušića, već o njemu i govori.

„Ipak, glavna stvar u predstavi jeste svevremenost principa: od Nušića, pa do bilo kada – ovako izgleda sistemsko nasilje i korupcija. Više nije hrabra dnevno-politička direktnost, nego metafora! Uvek je bilo ovako, kaže ova predstava. Pre četiri, šest i sto godina! Hvala Vam, Nušiću”, napisala je Minja Bogavac, dramaturškinja predstave, na svom Tviter nalogu, nakon septembarskog izvođenja.

Već 19. oktobra, na scenu izlazi ekipa predstave „Muškarčine”. Ovaj pozorišni dokumentarac „o muškosti danas i ovde” uskoro će doživeti svoje 150. izvođenje. Analiziranjem poimanja maskuliniteta na našim prostorima, te kolažiranjem ličnih priča ko-autora, najigranija predstava Reflektor teatra, punih osam sezona pokušava da odgovori na pitanje: „Šta znači biti Pravi muškarac u Srbiji danas?”

Nedelju dana kasnije, 26. oktobra, pred beogradskom publikom ponovo će se izvesti „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?”, pozorišni dokumentarac koji analizira uzroke i posledice ekstremizma, kroz lične priče i teorijska objašnjenja ove osetljive društvene teme.

Sve predstave Reflektor teatra počinju u 20h, a izvode se u Dorćol Platzu (Dobračina 59b), gde je moguće kupiti ulaznice. Osim na blagajni, ulaznice se mogu nabaviti i na nekom od prodajnih mesta Ticketsa ili preko njihove online mreže, kao i rezervisati putem društvenih mreža ili broja telefona pozorišta.

Samo za čitaoce Kulturnog kišobrana, obezbedili smo 1×2 karte za svaku od predstava u oktobru, počev od “Sumnjivog lica”, koje će se održati 13. oktobra. Zato zapratite instagram stranicu kulturni_kisobran i uživajte (besplatno) u pozorišnoj jeseni u Reflektor teatru!

Više informacija o repertoaru, predstavama i drugim aktivnostima, moguće je pronaći na sajtu Reflektor teatra.

Foto: Ivana Adžić/Reflektor teatar


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
4
Super
Ivana Dinić

Ivana Dinić je studentkinja treće godine medjunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka, a piše veći deo svog slobodnog vremena. Uživa u otkrivanju novih, inspirativnih muzičara, posećuje pozorišta i putuje kad god ima priliku za to (čak i na male distance). San joj je da jednog dana objavi knjigu, a do tada osluškuje i zapisuje sve one priče za koje joj se učini da žele da budu ispričane.