Četrnaesto izdanje Festivala filmske režije održava se od 16. do 21. septembra u Leskovcu, a ljubitelji kinematografije imaće priliku da deo sadržaja festivala isprate na onlajnu preko ekskluzivne filmske platforme MojOFF.

Ovogodišnje onlajn izdanje LIFFE-a obuhvata čak 16 filmskih ostvarenja, od kojih se šest nalazi u takmičarskom programu i trci za Grand Prix festivala.

Svakog dana, od četvrtka do utorka, s početkom u 19 časova, publika će imati priliku da pogleda ostvarenja poput srpskog kandidata za nagradu Oskar – film „Oaza“ reditelja Ivana Ikića, makedonsko ostvarenje „Čisto ljudski“ Igora Ivanova, hrvatsku dramu „Tereza 37“ Danila Šerbedžije“, srpski film „Živ čovek“ Olega Novkovića, kao i dva slovenačka filma „Zastoj“ i „Sanremo“.

Ovogodišnji 14. LIFFE predstaviće nove, mlade nade sedme umetnosti u okviru selekcije studentskih filmova, kao i posebno uzbudljivu takmičarsku selekciju “Divlji film” koju čine “filmovi koji svojim inovativnim idejama prkose vremenu, formalizmu klasičnog filma, ali i uniformnosti novog filma tako bliskom birokratskom načinu mišljenja. ”, naglasio je Darko Bajić na prvoj konferenciji za medije.

U okviru “Divljeg filma” na programu će biti ostvarenja: “Undine”, “Prolećna pesma”, “Jalda, noć za oproštaj”, “Zora”, “Prozori iz života džukca”.

Za sve one koji žele da se podsete domaćih klasika, na platformi mogu pogledati i filmove „Nacionalna klasa“ našeg Gorana Markovića, kao i ostvarenja „Tuđa Amerika“, „Zemlja Bogova“ i „Bure Baruta“ Gorana Paskaljevića.

O najboljima na 14. LIFFE-u odlučivaće žiri u sastavu: Goran Marković – predsenik žirija, Klemen Dvornik reditelj iz Slovenije i član Evropske asocijacije reditelja i glumac Marko Janketić.

Onlajn program publika može ispratitit na zvaničnom sajtu platforme mojoff.net po ceni jedne festivalske bioskopske ulaznice u iznosu od 200 dinara.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.