Akademija “Saradnici Sunca” namenjena mladim talentovanim pesnicima iz cele Srbije, počinje u ponedeljak 26. oktobra i trajaće do 6. novembra u Dečjem kulturnom centru Beograd.

U organizaciji Fondacije “Ršum” i Dečjeg kulturnog centra Beograd, drugi po redu stvaralački kamp biće organizovan onlajn.

Prve nedelje Akademiju će voditi Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović, Branko Stevanović, Matija Bećković, Tode Nikoletić, Violeta Jović i Vlasta Cenić, dok će druge nedelje radionice voditi glumica Borka Tomović.

Polaznici kampa biće deca i mladi koja su se već istakla na velikim literarnim festivalima i koja žele da uz istaknute književnike i dramske stvaraoce još više razviju ljubav prema ovoj umetnosti.

Mladi pesnici imaće priliku da sa proslavljenim pesnicima razgovaraju o poeziji, inspiraciji, fantaziji i rimi, a na kreativnim radionicama naučiće kako treba govoriti svoju poeziju, kako negovati jezik i kulturu govora.

Foto: Ana Marija Jovanović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.