Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste glavnog grada. U osmoj sezoni, svake subote, od 20. juna do kraja avgusta, na otvorenoj sceni otkrivaće se novi bendovi i predstavljati neki stari muzički znanci.

Zidić ispred DOB-a subotom od 20h i ovog leta biće malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja. Scena u srcu grada, otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku.

Zidić je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija. Jedinstveno putovanje kroz pank, metal, džez, elektroniku, hip-hop, bluz, rok, alternativu – sve ono uzbudljivo što može da pruži muzika!

Koncerti na Zidiću ispred Doma omladine Beograda, kao nezaobilazni deo letnje ponude Beograda, postali su institucija za sebe. Do sada se na Zidiću predstavilo blizu 200 muzičkih sastava, uglavnom neafirmisanih snaga, novih talenata i onih koji obećavaju, ali i nekih poznatih grupa, pa i gostiju iz bližeg i daljeg inostranstva.

Foto: Promo

Osmu sezonu Koncerata na Zidiću otvaraju neki od naših najboljih rokenrol bendova nove generacije: sv. Pseta, 20. juna i Gazorpazorp, 27. juna.

Grupa sv. Pseta će se za ovu priliku nastupiti kao trio, ekskluzivno po prvi put na celovečernjem nastupu, uz potpuno novi program. A Gazorpazorp spadaju u vrhunske talente o kojima se već neko vreme priča.

Oba sastava su se našla na reprezentativnoj kompilaciji “Hali Gali”, koja je u decembru 2019. predstavila najkvalitetnije od sadašnjeg naraštaja beogradskog andergrounda.

Bend sv. Pseta u svom nastajanju počinje kao duo, bubanj i gitara, počev od 2018. godine neumorno haraju binama i opčinjavaju bubne opne publike svojim instrumentalnim milozvučjem. Iz želje za ekspanzijom kako svojih vidika, tako i svog zvuka, sastav početkom 2019. godine dobija i trećeg člana. 

Foto: Staša Bukumirović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.