Zagrebački synthwave duo pocket palma, koji je nedavno rasprodao Veliki pogon Tvornice Kulture, obradio je pesmu ”Minuta” Ide Prester.

“Pocket palma je totalno otkriće. Sve što rade je toliko emotivno, a opet plesno i zaigrano. Kada sam čula remiks svoje Minute, rastopila sam se. To je skroz nova pjesma, s novom atmosferom”, rekla je Ida o obradi.

Intervju sa Idom Prester: Jako mi fali ta era autoironije i humora

“Nagovorila sam Luku i Anju da nasnime i svoje vokale, da bude pravi collab. U par noćnih sati s osobnim fotografom i snimateljem pocket palme – Benjaminom Strikeom – snimili smo i homemade spot uz pomoć starog projektora i razapete plahte preko ormara. Dobili smo baš to što je ovoj verziji pjesme trebalo – sanjivi kolaž koji savršeno prati melodiju”, dodaje Ida.

“Često radimo remikse koji zapravo ne zvuče kao remix već kao potpuno druga verzija pjesme, kao da je naša! Isto smo učinili i s Idinom Minutom”, kaže ovaj duo.

Dodaju da su već neko vreme želeli da sarađuju sa Idom.

“Na kraju nam se posrećilo što se Idi taj remix toliko svidio da smo odlučili snimiti i spot s našim Benjaminom. Ida nas je nagovorila da nasmimo i svoje vokale tako da je ovaj remix postao baš prava predivna suradnja!”

Pročitajte još i: “Imaš li minutu da pričaš sa mnom cijelu noć?”; Ida Prester predstavila novi singl

Foto: Preventer


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.