Tradicionalna manifestacija “Dečija nedelja” pod sloganom “Podeljena sreca dva puta je veća” svečano je otvorena u ponedeljak i trajaće do 11. oktobra, a ove godine je u znaku solidarnosti i prijateljstva, koji su u vreme krize izazvane korona virusom važniji nego ikada ranije.

Do 11. oktobra svaki dan će u gradovima širom Srbije biti posvećen jednoj temi i organizovanju različitih aktivnosti za decu.

Utorak je bio dan posvećen sportu, sreda je bio dan za upoznavanje dece sa zaštitom životne sredine, četvrtak je rezervisan za obrazovanje, dok će se u petak najmlađi upoznati sa značajem inkluzije, solidarnosti i tolerancije. U subotu će biti objavljeni i nagrađeni dobitnici literarnog konkursa, a u nedelju seodržava ceremonija zatvaranja “Dečije nedelje” u Skupštini grada.


Pročitajte još i: 51. Međunarodni susret dece Evrope – RADOST EVROPE


Foto: Wikipedija

Manifestacija će biti realizovana na malo drugačiji način nego prethodnih godina, a akcenat će biti na brizi o zdravlju i bezbednosti dece, kao i svih drugih učesnika manifestacije.

“Dečija nedelja” slavi pravo dece da uživaju u svom detinjstvu, a ujedno je i prilika da pokažu svoje talente, sposobnosti i interesovanja.

Kulturni kišobran je u utorak posetio beogradski vrtić “Trešnjober” koji, sada već tradicionalno, na vrlo kreativan način obeležava ovu dečiju manifestaciju.

Foto: Vrtic Trešnjober

Zaposleni su, u skladu sa ovogodišnjim sloganom “Dečije nedelje” i uz inicijativu svih mališana, sa njima razgovarali o sreći, emocijama, porodici i drugarstvu. Deca su, uz njihovu malu pomoć, pravila narukvice, otiske ruku i stopala, crtala svoje najbolje drugare i pravila grupne radove sa motivima koji simbolizuju sreću.

Foto: Vrtić “Trešnjober”


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
12
Super
Marija Jovanović
Po struci sam profesor srpskog jezika i književnosti. Volim putovanja, svoje prijatelje, kafu i dobru muziku, koja se obično uklapa sa dobrim vinom. Večiti sam optimista i uvek spremna za druženje i avanturu. Za sebe volim da kažem da sam veliki hedonista koji zna da uživa u malim stvarima.