U okviru REM FAZE, koja će se odigrati kao najava ovogodišnjeg, jubilarnog, 15. Festivala internacionalnog studentskog teatra u organizaciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti sa Katedre za menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi, planirana je podprojektna celina koja podrazumeva seriju tribina sa krovnom temom Položaj žena u kulturi, u Srbiji danas.

Tribine počinju sa svojim programom 20. februara od 16 sati gde će se govorotiti o angažovanom i(li) vidljivom: pozorište na putu od subkulture ka mejnstrimu i uloga autorki u tom procesu.

Gošće su Tanja Šljivar, Maja Šuša i Ksenija Đurović, dok je moderatorka Maša Seničić.

Druga tribina održaće se 27. februara od 16 sati, a tema o kojoj će se diskutovati je položaj žena u kulturi: Rodno i radno pravo.

Gošće su Milena Dragićević Šešić, Marija Ratković i Šejma Fere. (od 16h do 18h)

Serija tribina završava se 5. marta od 16 sati kada će se govoriti o temi od Zadužbine do kampa: Žena kao samostalni autor ili kao deo kolektiva u polju muzike, danas u Srbiji.

Gošće su Jasna Dimitrijević, Selena Simić i Ana Krstajić.

Sve tribine se održavaju u Papergirl Galerija Hub-u, Kralja Milana 15/5, III sprat.

Događaj na Fejsbuku.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.