“Posledice” su priča smeštena u milje koji je poznat većini, ali on svojim obrtom otvara pitanje muškosti, prati kako se ona menja pod određenim okolnostima.

Uoči premijere filma “Posledice”, o projektu su govorili reditelj i scenarista Darko Štante i  ekipa glumaca koju čine Gašper Markun, Lovro Zafred i  Lea Cok.

Svi koji su pogledali film, bacili su fokus na segment priče koji nije bio zamišljen kao temelj filma, rekao je Darko Štante, reditelj i scenarista.

“Dugo smo se pripremali, više od pola godine. Glumci su takođe mnogo radili na sebi. U osnovi ovo nikada nije bila LGBT priča, nisam ni želeo da bude takva. Drago mi je na kraju što sam ipak rekao nešto o toj problematici i toj temi”, rekao je on.

Gašper Markun, inače po struci diplomirani socialni radnik, naglasio je da se trudio da za potrebe filma probudi životinju u sebi.

Njegov kolega iz filma, još uvek student glume, Lovro Zafred, otkrio je da nema baš mnogo sličnosti sa likom koji tumači.

“Mislim da smo svi uzeli nešto iz kraja u kom smo odrasli. Moja uloga je puna straha, tako da sam to morao pronaći duboko u sebi”, rekao je Zafred.

Glumica Lea Cok smatra da u ovom filmu nema tako veliku ulogu, ali joj se sviđa odnos koji je izgradila sa svojim kolegama.

“Vežbe za film smo imali na planini izvan grada, što je doprinelo tome da se međusobno konektujemo. U filmu su dosta naglašenije muške uloge, tako da je moj lik u neku ruku funkcija”, rekla je Lea.

Piše: Ksenija Stojiljković

Foto: Youtube/Printscreen/TIFF Trailers


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.