Program četvrtog, poslednjeg dana književnog festivala Postninovske čarolije (Klub Magistrala u DKSG, petak, 25. januar)


19.15 h

VLADIMIR ARSENIJEVIĆrazgovara Ivan Milenković

Foto: DKSG/ Marija Piroški

Vladimir Arsenijević (Pula, 1965) za prvi roman U potpalublju (prvi deo tetralogije Cloaca Maxima) dobio Ninovu nagradu. Istoimena pozorišna predstava nagrađena Sterijinom nagradom. Ilustrovani roman Išmail s Aleksandrom Zografom. Osnivač regionalnog književnog festivala Krokodil. Objavljuje kolumne i eseje u zemlji i regionu. Ka granici je njegov sedmi roman.

Ivan Milenković (Ćuprija, 1965) diplomirao Filozofiju, magistrirao na FPN. Zamenik glavnog urednika Radio Beograda III. Urednik filozofske biblioteke izdavačke kuće Fedon. Član Ninovog žirija.

19.45 h

IGOR MAROJEVIĆ/ razgovara Mladen Vesković

Foto: DKSG/Dušica Stojanović

Igor Marojević (Vrbas, 1968) diplomirao Srpski jezik i književnost. Piše romane, priče, novele, eseje i drame. Drama Nomadi izvođena je na katalonskom i španskom jeziku, na kojem je i pisana. Prevodi sa španskog. Dobitnik, između ostalih, nagrada iz Fonda Borislav Pekić i Desimir Tošić. Član Srpskog i Katalonskog PEN centra. Jedan od osnivača Srpskog književnog društva. Tuđine je njegov sedmi roman.

Mladen Vesković (Beograd, 1971) diplomirao Jugoslovensku i svetsku književnost. Zaposlen kao viši savetnik za međunarodnu saradnju u oblasti jezičke kulture i književnog stvaralaštva i savremenog stvaralaštva Srba u inostranstvu u Ministarstvu Republike Srbije.

20.15 h

VULE ŽURIĆ / razgovara Nikola Marinković

Foto: DKSG/Jovan Nedeljkov

Vule Žurić (Sarajevo, 1969) piše romane, priče, radio-drame, knjige za decu. Koautor monografije o Zvezdi i Partizanu. Priređivač zbirki priča posvećenih Gavrilu Principu i Branku Ćopiću. Autor scenarija za film G. Markovića Slepi putnik na brodu ludaka i drame Posljednji mejdan Petra Kočića. Dobitnik Andrićeve nagrade za Tajnu crvenog zamka. Strah i pomor je njegov deseti roman.

Nikola Marinković (Čačak, 1988), diplomirao Srpsku književnost sa južnoslovenskim jezicima, gde je doktorand i istaživač-pripravnik. Piše književnu kritiku za Pečat, objavljuje naučne radove u periodici.

20.30 h

Svirka zatvaranja prve SMOTRE domaćeg romanopisanja/ Igor Marojević i Milan Milosavljević Burda


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.