June 10, 2020

Poslednji film proslavljenog austrijskog reditelja i scenariste Mihaela Hanekea – drama “Hepiend” na platformi MOJ OFF

Od subote 13. juna na repertoaru online bioskopa MOJ OFF naći će se poslednji film proslavljenog austrijskog reditelja i scenariste Mihaela Hanekea – drama “Hepiend” (Happy End).

“Hepiend” se 2017. našao u trci za prestižnu nagradu Zlatnu palmu, a iste godine bio najgledaniji film na Festivalu autorskog filma (FAF). Ovaj film ponovo je spojio dvojicu proslavljenih filmskih radnika – reditelja Mihaela Hanekea i veterana francuskog filmskog glumišta Žana Luja Trentinjana, čije je zajedničko ostvarenje, film “Ljubav” (Amour) osvojilo Oskara za najboji strani film (2012)

“Mali Džo”

Napeti engleski triler “Mali Džo” (Little Joe) koji je Emili Bičam doneo nagradu za najbolju glumicu na prošlogodišnjem Kanskom festival još jedan je evropski film koji će od subote, 13. juna obogatiti redovni reperotar bioskopa MOJ OFF.

Drama rediteljke Džesike Hosner koja je ušla svojevremeno u trku za najveće priznanje Kanskog festivala – Zlatnu palmu, predstavlja likove koji se suočavaju sa čudnim ličnim promenama nakon što se u laboratoriji, uzgaja biljka stvorena genetskim inžinjeringom.

“Mali Džo” je priča o Alis, samohranoj majci posvećenoj uzgajanju biljaka u korporaciji koja se bavi razvojem novih vrsta. U njoj se uzgaja poseban cvet koji je ne samo lep već ima i terapeutsko dejstvo. Naime, ako se drži na idealnoj temperaturi, adekvatno prehranjuje i ako se sa njim redovno razgovara, cvet osobu koj ga poseduje čini srećnom. Protiv pravila kompanije junakinja odnosi jedan ovakav cvet kući kao poklon svom sinu tinejdžeru Džou. Cvet nazivaju Mali Džo. Alis, međutim, ubrzo počinje sumnjati da cvet i nije tako bezopasan kao što njegov nadimak sugeriše.

“Jaovo putovanje” / Foto: MCF

“Jaovo putovanje”

Francuski film “Jaovo putovanje” sa Omarom Sijem u glavnoj ulozi koji je prikazan na prošlogodišnjem Festivalu francuskog filma u Beogradu još jedno je ostvarenje online bioskopa.

“Dogman”

Višestruko nagrađivani italijanski film “Dogman” reditelja Matea Garonea čiji je protagonista filma Marčelo Fonte proglašen najboljim glumcem 71. Kanskog festivala (2018), biće prikazan besplatno u ponedeljak, 15. juna.

“Dogman” / Foto: MCF

Film “Dogman” koji je okarakterisan kao “urbani vestern” snimljen je prema istinitoj priči o ljudskim sudbinama i sklonosti čoveka ka nasilju. U mračnom Napulju odvija se istinita priča, u kojoj se sučeljavaju pristojnost i nasilje, ljudsko dostojanstvo i organizovani kriminal.

Foto via MCF