August 19, 2021

Poslednji poziv umetnicima za istraživačko putovanje u Japan

Poslednji ciklus javnog konkursa za finansijsku podršku lokalnim umetnicima i kulturnim radnicima za realizaciju studijskog i istraživačkog putovanja u Japan, u okviru programa razmene „Kizuna”, otvoren je do 31. avgusta. 

Projekat realizuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” u saradnji sa organizacijom „EU – Japan Fest” iz Tokija. 

Cilj konkursa je podsticanje internacionalizacije kulturne scene Novog Sada, povezivanje lokalnih radnika u kulturi i umetnika sa partnerima iz Japana. 

Ovo istraživačko putovanje u Japan donosi razvoj projekata saradnje, koji će biti realizovani 2022. godine, u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Sa tim u vezi, predlozi projektnih ideja treba da budu u skladu sa programskim lukovima i temama projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, a sve detalje zainteresovani aplikanti mogu pronaći na ovom linku. 

Prijave sa pratećom dokumentacijom, šalju se na [email protected]

„Kizuna” je najduži otvoreni konkrus Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Počeo je u maju 2017. godine i završava se 31. avgusta 2021. godine. U tom periodu, bilo je 15 preseka, a grantove je dobilo 28 umetnika i radnika u kulturi.  

Više informacija o Javnom konkursu u okviru programa razmene „Kizuna”, potražite ovde. 

Foto: Promo