Studenti Instituta za umetničku igru iz Beograda, odsek Scenska narodna igra i muzika, izvešće celovečernji koncert pod nazivom “Showcase – Po(t)skok”, u subotu, 27. februara 2021. godine, s početkom u 19 časova.

Studenti će na koncertu prikazati svoje samostalne koreografske radove u različitim formama: divertismani, etide, dueti i koreografija sa običajem.

Osim narodne igre, studenti će u programu izvesti instrumental na udaraljkama i izbor tradicionalnih pesama.

Kao gosti nastupiće i orkestar AKUD Lola iz Beograda.

U koreografijama Velimira Agovskog, Milana Bačkulje (po uzoru na Branka Markovića), Bobana Kostića, Tamare Ljesar i Nevene Antić na sceni Teatra Vuk predstaviće se preko 50 izvođača.

Program obuhvata opsežan i žanrovski bogat rad najmlađeg odseka na Institutu za umetničku igru u Beogradu, koji je ujedno i jedini studijski program na prostoru Srbije koji pruža mogućnosti za akademsko obrazovanje u oblasti koreografije narodne igre, pedagogije i profesionalnog izvođenja u oblasti scenske narodne igre i muzike.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.