Filmska premijera osam kratkometražnih filmova koji promovišu međugeneracijski dijalog i međusobnu solidarnost u našem društvu biće održana u utorak, 15. decembra od 14 i 30 časova putem ZOOM platforme, a omogućen je i uživo prenos preko Jutjuba.

Produkcijom kratkih edukativnih filmova starijim građanima približavaju se najčešće upotrebljavane komunikacione platforme i aplikacije što su Vajber, Skajp i Fejsbuk.

Pored toga, prikazuju se i neke od njihovih veština, od raznih hobija, preko bavljenja umetnošću, pa sve do rešavanja brojnih životnih situacija koje su proživeli i pružanja dragocenih saveta onima koji sada prolaze kroz slične izazove.

Kratki filmovi prikazaće, takođe, dvosmerni odnos između starijih građana i celine društva i pokazaće njihov potencijal da ostanu njegovi aktivni članovi.

Specijalni gosti premijere biće Rada Đuričin, Nikola Đorđević, Tina i Gordana Lalić, Ljubiša i Stevan Jovanović, Mirjana Cvetković, Milica Petrović, Feđa Stojanović, Rajko Borić, Mihailo Kitevski, Darko Dožić, Milica Stojković, glumci i glumice u filmovima. Program će voditi Borka Jeremić, zamenica direktora UNFPA za Srbiju i Ivan Lalić, izvršni direktor MIKSER organizacije.

Program će obuhvatiti i  jedinstvenu priliku za publiku da glasaju za najbolji film i najbolje glavne uloge – mušku i žensku.

Filmovi se prikazuju u okviru projekta POVEŽI SE! u produkciji kulturne organizacije Mikser i Populacionog fonda UN (UNFPA).

Kako biste se prijavili popunite sledeći formular: https://cutt.ly/AhRZXwT, a ZOOM link za filmsku premijeru biće vam poslat na dan događaja.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.