Filmska premijera osam kratkometražnih filmova koji promovišu međugeneracijski dijalog i međusobnu solidarnost u našem društvu biće održana u utorak, 15. decembra od 14 i 30 časova putem ZOOM platforme, a omogućen je i uživo prenos preko Jutjuba.

Produkcijom kratkih edukativnih filmova starijim građanima približavaju se najčešće upotrebljavane komunikacione platforme i aplikacije što su Vajber, Skajp i Fejsbuk.

Pored toga, prikazuju se i neke od njihovih veština, od raznih hobija, preko bavljenja umetnošću, pa sve do rešavanja brojnih životnih situacija koje su proživeli i pružanja dragocenih saveta onima koji sada prolaze kroz slične izazove.

Kratki filmovi prikazaće, takođe, dvosmerni odnos između starijih građana i celine društva i pokazaće njihov potencijal da ostanu njegovi aktivni članovi.

Specijalni gosti premijere biće Rada Đuričin, Nikola Đorđević, Tina i Gordana Lalić, Ljubiša i Stevan Jovanović, Mirjana Cvetković, Milica Petrović, Feđa Stojanović, Rajko Borić, Mihailo Kitevski, Darko Dožić, Milica Stojković, glumci i glumice u filmovima. Program će voditi Borka Jeremić, zamenica direktora UNFPA za Srbiju i Ivan Lalić, izvršni direktor MIKSER organizacije.

Program će obuhvatiti i  jedinstvenu priliku za publiku da glasaju za najbolji film i najbolje glavne uloge – mušku i žensku.

Filmovi se prikazuju u okviru projekta POVEŽI SE! u produkciji kulturne organizacije Mikser i Populacionog fonda UN (UNFPA).

Kako biste se prijavili popunite sledeći formular: https://cutt.ly/AhRZXwT, a ZOOM link za filmsku premijeru biće vam poslat na dan događaja.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
26
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
16
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
13
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
33
Predivno
Super Super
16
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.