Novosadska grupa Minstrel objavila je novi spot za pesmu „Hrana” i time se na velika vrata ponovo vratila na domaću scenu.

Srpski „White Stripes”, kako ih mnogi nazivaju, ovoga puta izabrao je reditelja Vuka Protića koji je uspeo da na velikom platnu uspešno dočara njihovu sjajnu energiju i autentičnost. Pesma „Hrana” se nalazi na petom albumu grupe Minstrel pod nazivom „Zalazak“ koji je nedavno izašao i na vinilu.

Pevač i gitarista Marko Trbović nije krio svoje uzbuđenje dok je davao izjavu o novom spotu.

„Ovog puta sam odlučio da uopšte ne razmišljam o spotu osim o stvarima koje su zaista samo naša odgovornost, a to je da dobro izgledamo i da budemo dobro raspoloženi. Poslušao sam savet prijatelja pri izboru režisera i obratio se Vuku Protiću. Zatim smo (grupa Minstrel) učinili sve što je od nas zahtevano. I to je sve. Rezultat je, po mom mišljenju, najbolji spot grupe Minstrel do sada”, rekao je Marko.

Ako se vratimo u prošlost, grupa petnaestogodišnjih srednjoškolaca pod imenom Minstrel realizuje svoje prve snimke 1985. godine i tada zvanično počinje sa radom. Danas iza sebe imaju pet albuma i nastupaju u postavi Marko Trbović – gitara i glas, Klea Trbović – bas i Dejan Kijanović – bubnjevi.

Pesma „Hrana” nalazi se na albumu „Zalazak“ zajedno sa novih deset pesama izdatih za „Studio Odbij“ iz Novog Sada. Produkciju potpisuje Graeme Rawson, Silver Street Studios, Reading, UK. Ovaj album je prvi album grupe koji je izdat na vinilu. LP je objavljen u martu 2020. godine, a jedine promotivne aktivnosti koje su bile moguće u vreme korone su učešće u emisiji Klub 2 na Drugom programu Radio Beograda i koncert Na Zidiću ispred Doma omladine održan u julu 2020. godine.

Foto: Feđa Papric


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.