Film “Iščekujući varvare” sa Džonijem Depom, nakon samo tri dana od svetske premijere, dospeo je na peto mesto najgledanijih filmova u Americi na Apple TV platformi.

Filmsko ostvarenje rađeno je po čuvenom istoimenom romanu južnoafričkog nobelovca Džona Maksvela Kucija. On je ujedno i napisao scenario. Režiju je potpisao kolumbijski reditelj Siro Gera.

O filmu

Radnja filma odvija se na granicama izmaštanog orijentalnog carstva. U fokus stavlja večno pitanje odnosa starosedelaca i osvajača, “napredne civilizacije” i “varvara”.

U naizgled mirnu pograničnu oblast carstva pod upravom ostarelog načelnika, koga tumači Mark Rajlans, iznenada stiže kontroverzni pukovnik Džol (Džoni Dep). On svojom brutalnošću prema okolnim narodima, u načelniku budi sumnju i duh pobune protiv režima kojem i sam pripada.

Iščekujući varvare / Premijera na festivalu u Veneciji / Foto: Promo

Pored Džonija Depa, glavne uloge tumače Mark Rajlans i Robert Patinson.

Mnogi kritičari i fanovi na društvenim mrežama već su ga proglasili “povratničkim filmom Džonija Depa”.

Iščekujući varvare / Premijera na festivalu u Veneciji / Foto: Promo

Film je imao prvu premijeru na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji. Dostupan je široj javnosti od 7. avgusta na digitalnim striming platformama.

„Ovo je zaista prijatno iznenađenje za nas, jer je Apple TV jedna od najpopularnijih svetskih platformi za strimovanje video sadržaja“, rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač produkcijske kuće Iervolino Entertainment.

On dodaje da ovaj podatak samo potvrđuje značaj digitalnih platformi u današnjoj kinematografiji. Podsetio je i na uspeh koji je doživeo njihov animirani film “Misija Arktik”, kao treći najgledaniji na Netflix-u u Americi.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.