Imaš ideju koju želiš da podeliš sa donosiocima odluka na evropskom nivou? Imaš rešenje za izazove sa kojima se suočava evropska zajednica? Ili jednostavno imaš viziju svog života u #EU2050?

Sroči kratak tekst do 500 reci i snimi kratak video ➡️ u igri si da osvojiš nagradu u iznosu od 500 evra i putovanje na konferenciju koja će okupiti #EU lidere! 🖌 

Prijave su otvorene do 28. februara. Vise na sajtu www.imagineevrope.eu

 

***

Cilj projekta je da podstakne ljude različitih godina, pola i nacionalnosti da doprinesu iznalaženju rešenja za probleme sa kojima se suočava evropska i svetska zajednica, kroz promovisanje zajedničkih vrednosti (tolerancije za različitosti, slobode, jednakosti pred zakonom). Svoje ideje na temu “Moja vizija Evrope u 2050. godini” učesnici bi trebalo da prezentuju u kratkom tekstu (do 500 reči), koji će predstaviti u video klipu (trajanja do 3 minuta). Ukoliko žele, učenici mogu snimiti video na srpskom jeziku, pa ga zatim, titlovati na engleski.

Najmanje pet takmičara će biti nagrađeno nagradom u vrednosti od 500 eura i pozivom za učešće (uz obezbeđene troškove) na međunarodnim skupovima, gde će imati priliku da se upoznaju i svoje ideje podele sa evropskim donosiocima odluka. O njihovim prijavama će odlučivati publika i stručni žiri sastavljen od eminentnih evropskih profesora i aktivista.

Više informacija o projektu, savete za pisanje, kao i primere video klipova možete pronaći na websitu www.imagineeurope.eu.

 

 

 

 


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
7
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
6
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
4
okej
divno divno
3
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
7
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.