Od 28. maja do 1. juna u Kombank Dvorani održaće se novoosnovani Festival francuskog filma. Gost festivala biće francuski reditelj Erik Laven čiji će film „Bez filtera” (Chamboultout/ No filter) 28. maja otvoriti ovaj filmski događaj, s početkom u 20h, u Kombank Dvorani.

Erik Laven (Eric Lavaine) poznati je autor komercijalnih francuskih komedija koje okupljaju najpoznatije francuske glumce.

Karijeru je započeo na televiziji, pišući scenarija za najčuveniju parodiju vesti Les guignols de l’info na Canal +. Pisao je i scenario za najuspešniji komični sitkom iz 2000. godine, serija “H” s glumcem Džamelom Debuzom.

“Bez filtera” / Foto: MCF

Godine 2008. snima svoj prvi dugometražni film, “Poltergay”, parodiju na čuveni horor film “Poltergeist”. Nakon toga niže filmove koji doživljavaju veliki uspeh kod francuske publike.

“BEZ FILTERA” OTVARA FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA

Njegov film “Bez filtera” prati priču Beatris, koja sa svojom porodicom proslavlja objavljivanje svoje knjige: ona priča o nesreći koja je zadesila njenog muža Frederika. Iako je postao slep on je zabavan i zavodljiv, potpuno nepredvidiv. Međutim ova knjiga postaje interesantna i grupi njihovih poznanika jer, iako je Beatris izmenila imena, svaki njihov prijatelj pokušava da pronađe sebe u opisanim likovima.

Šta vas još očekuje na Festivalu francuskog filma:

Priredila: Miljana Miletić

Foto: MCF


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
7
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
4
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
3
Zanimljivo
korisno korisno
2
korisno
okej okej
1
okej
divno divno
10
divno
Predivno Predivno
9
Predivno
Super Super
4
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.