Marija Guljegina, poznati sopran otvoriće 3. novembra u 19 i 30 časova 52. BEMUS na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

“Sutra uveče prvi put pevam u Beogradu. Zaista se radujem koncertu u Madlenianumu, koji mi je pružio sve ono što sam tražila još pre par meseci kada smo ugovarali ovaj koncert! Ovo je moj prvi koncert posle karantina i srećna sam što mogu da vas pozovem da prisustvujete. Ljudi širom sveta vole Verdija, Pučinija, Đordana, zato sam i odlučila da pevam moj najdraži program – Verdi i verizam“, u kratkoj izjavi rekla je Marija Guljegina, dramski sopran koja je već dugo na operskoj sceni.

Pevala je u svim prestižnim operskim kućama, a pored Pavarotija i Dominga, pevala je i sa našim Željkom Lučićem.

„,Obezbedili smo sve bezbedonosne i zaštitne mere protiv korone. Naša sala, foaje i scena su obezbeđeni najsavremenijim uređajima za prečišćavanje vazduha, koji imaju sertifikat da ubijaju i covid čestice, orkestar koji je na sceni, ograđen je pleksiglasima, pored toga muzičari nose i maske. Na ulazu se meri temperatura, maske su obavezne u našem teatru. U ova strašna vremena ne smemo ostati bez muzike sa scene, koliko je to potrebno izvođačima, toliko je i publici“, rekao je Andreja Rackov generalni direktor Opere i teatra Madlenianum.

Zbog otkazivanja svečanog otvaranja sa Martom Argerič Opersko gala veče Marije Guljegine u utorak 3. novembra sa početkom u 19.30 časova će biti početak 52. BEMUS-a.

Foto via Madlenianum


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.