U sredu 30. juna u periodu od 18 do 19 sati, Sanja Ćopić i Sonja Radaković izvešće performanse u prostoru Muzeja grada Beograda.

Sanja Ćopić se radom Važno je da budeš svesna svega u svakom trenutku, obraća posmatračima direktno, postajući glavni lik toka svesti koji postaje kompilacija, obrnuta arhiva, jer je projektovan ne prema prošlosti nego prema budućnosti.

Performans Sonje Radaković Zauzeto odvija se fizički u međuprostorima na granici između javnog i privatnog. Sonja Radaković i grupa performera eruptivno izvode svakodnevne pokrete, na prvi pogled obične, ali koje uporno ponavljanje čini otuđujućim i uznemirujućim.

U okviru pratećeg programa ovogodišnjeg Oktobarskog salona, u jutarnjim časovima svake druge subote ispred Muzeja Jugoslavije, Kulturni centar Beograda – u čijoj se organizaciji ova manifestacija održava već 58. put – nudi program za ljubitelje umetnosti i aktivnog života. Poklonici outdoor kulture imaće mogućnost da od ranih jutarnjih časova u subotu 3. jula učestvuju u OS Urban hajku, a zatim da prisustvuju OS Art branču.

Prateći temu ovogodišnjeg Oktobarskog salona – Sanjari, zainteresovane za ovu vrstu programa tokom šetnje čekaju priče o snovima arhitekata, umetnika i nekadašnjih političara, a zatim, u hladu borova, uz kafu i sladoled, razmišljanja savremenih mislilaca na temu sanjarenja.

Tokom prvog hajka o arhitekturi i umetnosti razgovaraćemo sa Anom Knežević, Katarinom Konstandinović i Anom Panić, istoričarkama umetnosti, dok će gost Art branča biti Darko Radosavljević. Svi zainteresovani za OS Urban hajk program mogu se prijaviti na adresu [email protected]. Broj hajkera je ograničen na 30. Broj mesta za OS Art branč nije ograničen.

U nedelju 4. jula od 13 časova, biće održano vođenje kroz deo postavke izložbe 58. Oktobarskog salona – Beogradskog bijenala Sanjari u Muzeju grada Beograda. Kroz aktuelu postavku, publiku će sprovesti Katarina Kostandinović, istoričarka umentnosti i kustoskinja Kulturnog centra Beograda

Više detalja o performansima Sanje Ćopić i Sonje Radaković možete pronaći OVDE.

Više detalja o Urban hajku i Art branču možete pronaći OVDE.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.