Božidarac Digital i Istorijski zabavnik vas pozivaju na tematski aktuelno online predavanje ”Najveće epidemije u istoriji – od kuge do korone”, u subotu, 11. jula, sa početkom u 20 časova.

Epidemija označava neobično često pojavljivanje jedne bolesti u jednoj populaciji. Epidemije koje prelaze državne ili čak kontinentalne granice nazivaju se pandemije. Svetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je sredinom marta globalnu pandemiju koronavirusa. Ipak, epidemije nisu ništa novo. Tragove pustoši koje su ostavljale za sobom moguće je pratiti kroz celu istoriju sveta.

U vreme kada se svet suočava sa pandemijom jednog novog virusa – korone, podsetimo se zaraza koje su u minulim vekovima odnele najviše ljudskih života. Od španskog gripa i kuge, preko mišije groznice i boginja…

Kako su izgledale “pandemijske krive” u prošlosti i koliko su najveće epidemije u istoriji koštale čovečanstvo? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja pokušaćemo da pronađemo u subotu u 20h na predavanju ”Najveće epidemije u istoriji – od kuge do korone”.

Prijava je obavezna i možete je naći na linku ovde.

O predavaču:

Aleksandra Bogdanović je master novinarstva i već dugi niz godina se bavi istorijskim temama. Osnivač je Fejsbuk i Instagram grupe Istorijski zabavnik koje zajedno broje preko 200 hiljada pratilaca.

Septembra 2019. godine pokrenula je i sajt Istorijski zabavnik na kome svakodnevno objavljuje tekstove o zanimljivostima iz svetske i domaće istorije i koji je ove godine po izboru magazina PC press proglašen za najbolji u Srbiji u kategoriji Kultura i obrazovanje.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.