Institut za umetničku igru, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i regionalnim programom za izvođačke umetnosti Teatroskop, organizuje online predavanja Zapisivanje plesa i analiza pokreta: predstavljanje sistema Rudolfa Labana (1879-1958), koja će voditi francuski igrač, koreograf, predavač i specijalista Laban kinetografije Rafael Koten (Raphaël Cottin).

Predavanje će biti organizovano 8. i 9. juna s početkom u 15h putem aplikacije dostupne na sajtu Francuskog Instituta u Srbiji i Instituta za umetničku igru uz obaveznu registraciju koja je otvorena od 25. maja.

Predavanje će biti  podeljeno u dve sesije odnosno dva dana. Tokom prvog dana tema će biti uvod u istorijsko istraživanje i uvod u Laban sistem, dok će drugog dana biti predstavljena kinetografija (notacija pokreta i osnovni principi) uz metodske predloške i prezentaciju.

Registracija i prisustvo predavanju je besplatno. Predavanja će se održati na engleskom jeziku, a nakon registracije slušaoci će dobiti priloge sa svim neophodnim informacijama koje će biti deo predavanja. Snimak predavanja će prijavljenim učesnicima biti dostupan i naknadno.

Teatroskop je program koji je pokrenuo Francuski institut, Ministarstvo za kulturu Republike Francuske i Ministarstvo evropskih i spoljnih poslova Republike Francuske, u cilju unapređenja saradnje između Francuske i Jugoistočne Evrope u domenu izvođačkih umetnosti u njihovim najsavremenijim i najsmelijim formama.

Ovaj program je otvoren za razne forme izvođačkih umetnosti: pozorište, ples, cirkus, marionete, ulični nastupi i performansi, a obuhvata trinaest zemalja Jugoistočne Evrope. Upravljanje programom je povereno Francuskom institutu u Srbiji, koji ovu misiju obavlja blisko sarađujući sa drugim Francuskim institutima u regionu.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.