Institut za umetničku igru, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i regionalnim programom za izvođačke umetnosti Teatroskop, organizuje online predavanja Zapisivanje plesa i analiza pokreta: predstavljanje sistema Rudolfa Labana (1879-1958), koja će voditi francuski igrač, koreograf, predavač i specijalista Laban kinetografije Rafael Koten (Raphaël Cottin).

Predavanje će biti organizovano 8. i 9. juna s početkom u 15h putem aplikacije dostupne na sajtu Francuskog Instituta u Srbiji i Instituta za umetničku igru uz obaveznu registraciju koja je otvorena od 25. maja.

Predavanje će biti  podeljeno u dve sesije odnosno dva dana. Tokom prvog dana tema će biti uvod u istorijsko istraživanje i uvod u Laban sistem, dok će drugog dana biti predstavljena kinetografija (notacija pokreta i osnovni principi) uz metodske predloške i prezentaciju.

Registracija i prisustvo predavanju je besplatno. Predavanja će se održati na engleskom jeziku, a nakon registracije slušaoci će dobiti priloge sa svim neophodnim informacijama koje će biti deo predavanja. Snimak predavanja će prijavljenim učesnicima biti dostupan i naknadno.

Teatroskop je program koji je pokrenuo Francuski institut, Ministarstvo za kulturu Republike Francuske i Ministarstvo evropskih i spoljnih poslova Republike Francuske, u cilju unapređenja saradnje između Francuske i Jugoistočne Evrope u domenu izvođačkih umetnosti u njihovim najsavremenijim i najsmelijim formama.

Ovaj program je otvoren za razne forme izvođačkih umetnosti: pozorište, ples, cirkus, marionete, ulični nastupi i performansi, a obuhvata trinaest zemalja Jugoistočne Evrope. Upravljanje programom je povereno Francuskom institutu u Srbiji, koji ovu misiju obavlja blisko sarađujući sa drugim Francuskim institutima u regionu.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
33
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
30
Zanimljivo
korisno korisno
26
korisno
okej okej
23
okej
divno divno
20
divno
Predivno Predivno
16
Predivno
Super Super
33
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.