October 22, 2020

Predstava “Nothing can go wrong” na otvaranju 13. Kondenza

Trinaesto izdanje Kondenza, festivala savremenog plesa i performansa, održaće se od 23. do 29. oktobra na više lokacija u Beogradu i onlajn, u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples.

Ovogodišnji program pod nazivom “Dancing mantras / Mantre plešu” sadržaće šest predstava izvedenih uživo, kao i razgovore i predavanja, tribinu, projekciju filma i predstavljanje knjige, koji će biti održani kombinovano – u fizičkom prostoru i onlajn.

“Nothing can go wrong”

Na otvaranju festivala, u petak 23. oktobra u 20h u Magacinu, biće izvedena predstava “Nothing can go wrong” Isidore Stanišić i Darje Janošević.

Ovaj savremeni plesni solo performans tematizuje ljudske strahove u kontekstu savremenog društva, kao i potrebu čoveka da se obezbedi u svakom segmentu svog života, što ga vodi ga ka sve većoj autoizolaciji.

U pokušaju da racionalizuje svoje postojanje i osigurava ga od potencijalnih opasnosti, on postaje ophrvan iracionalnim strahovima koji više nisu vezani za samu smrt, već sve više prepoznaju drugog kao izvor te opasnosti.

Broj publike će biti ograničen, a obavezna je prijava za dolazak na predstavu na mail adresu [email protected].

Foto: Promo