Marko Mihajlović predstaviće svoju knjigu “Život pod ružičastim trouglom” u Kc Baraka (Makedonska 42, ulaz iz Nušićeve) 30.maja u 20 sati.

Roman „Život pod ružičastim trouglom“ Marka Mihajlovića govori o životima dva junaka. Darel je preživeo grozote logora smrti za vreme Drugog svetskog rata usled primene paragrafa 175 nemačkog krivičnog zakona. Viktor se bori sa svojom teškom bolešću i prihvatanjem sebe onakvog kakav jeste.

Roman predočava besmisao i svu strahotu diskriminacije kao i to da ona postoji i dalje, u raznim formama, te da i danas ružičasti trougao, koji je Darel nosio u logoru smrti, mogu poneti mnogi koji su drugačiji i izopšteni iz društva.

Autor se zato na kraju romana moli za sve one koji i danas žive pod ružičastim trouglom da nađu snage da izdrže, da život uzmu u svoje ruke i “da zbace stigmu, dignu glavu i nastave bolje u danima koji se nižu”.

Foto: KC Baraka

Marko Mihajlović je rođen 1977. godine u Požarevcu, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. Uporedo se bavi pevanjem i plesom u kulturnoumetničkim i akademskim umetničkim društvima, gde uz studije nastavlja i sa školovanjem pevanja. Autor je više kratkih umetničkih filmova. Autor je više likovnih korica knjiga proze.Više puta je izlagao svoje radove na kolektivnim likovnim izložbama a prošle godine bio je kustos međunarodne multimedijalne izložbe na kojima su svoja dela predstavili umetnici iz Srbije, Austrije, Izrtaela, Nemačke i Argentine. U decembru 2018. godine, objavio je knjigu “Život pod ružičastim trouglom” koja je nominovana za nagradu DUGA za 2018/2019.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.