Autobiografski roman “U Kvinsu nema seksa” Nataše Milović, u izdanju Besne kobile, biće predstavljen u nedelju, 3. oktobra od 19 časova u Kulturnom centru Grad. O knjizi će govoriti profesorka FDU Milena Dragićević Šešić, urednik izdavačke kuće Besna kobila Goran Lakićević i autorka.

Ogoljavajući svoju bezimenu junakinju romana U Kvinsu nema seksa, Nataša Milović je uspešno ogolila i sistem na kome počiva ideja neoliberalnog kapitalizma, zamku u koju lako upadamo, nesvesni do kog stepena smo postali zatočenici sopstvenih htenja, te iluzija da je svuda bolje nego kod kuće. Jedan od paradoksa romana nije samo što ljudi u Kvinsu, na slobodan dan, imaju tek toliko vremena da operu veš i što ne vide ni seks ni grad, već i što je jedini osećaj slobode sveden na dobrovoljno prihvatanje novca kao jedine mere za meru – svega i svakoga.

Na svom putovanju kroz najgora susedstva, preko najgorih radnih mesta i najgorih prizora ljudske egzistencije, Nataša Milović je uspela da bude glas svih onih o kojima mislimo da sve znamo, iako zapravo ne znamo ništa, ubeđeni da nam se takvi životi ne mogu baš nikada dogoditi i, što je još gore, da nas samim tim ne mogu ni dotaći.

Biće ovo poslednja prilika za susret sa autorkom pred njen povratak u Sjedinjene Američke Države, knjiga će moći da se kupi po promotivnoj ceni, a ulaz je besplatan.

O autorki

Nataša Milović je rođena 1975. godine u Beogradu. Diplomirala je na Katedri za pozorišnu i radio produkciju na FDU, a zvanje magistra stekla je u oblasti teatrologije. Magistarsku tezu objavila je kao knjigu “Škola za sluge”, u izdanju Instituta FDU. Priredila je i objavila antologiju drama Edvarda Bonda, “Zločin 21. veka” (Arhipelag). Sa engleskog je prevela tri drame (“Marks u Sohou” Hauarda Zina, “Melodija“ i “Utorak” Edvarda Bonda) od kojih se prva i danas izvodi u JDP-u, a druge dve su objavljene u časopisu “Scena” u kome je do 2016. godine bila deo uredničkog tima i priredila brojne temate o Edvardu Bondu, Hauardu Barkeru, Timu Prajsu, Dirdri Kinahan, Naomi Valas, Jovanu Ćirilovu i drugima.

Osnovala je pozorište “Scena Carina” u Novom Beogradu koje je radilo od 2011. do 2016. godine kada je otišla da živi i
radi u SAD.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.