U subotu, 19. juna, u 18 časova u Krokodilovom Centru biće organizovano predstavljanje zbirke priča „Svetkovina” Magdalene Blažević.

O ovom Kontrastovom izdanju iz 2020. godine razgovaraće sama autorka, zajedno sa profesorkom književnosti Jelenom Vukićević i urednicom u Kontrastu, Jelenom Nidžović.

Ovaj sveži naslov iz oblasti domaće književnosti uvodi vas u jedan ženski svet satkan od raznovrsnih iskustava. „Svetkovina” je zbirka neskrivenog srljanja prema katastrofi, smeštena u neimenovane gradove i sela Bosne pre, za vreme i posle rata.U ovom magijskom, tradicionalnom i strašnom svetu otkrivamo iskustva žena, junakinja i žrtava koje bivaju ubijene, silovane, ubijaju svoju tek rođenu decu, zavode tuđe muževe, bivaju ostavljene, ili dižu ruku na sebe.

One su te koje uvek naprave tu jednu kobnu grešku, a pitanje koje se kroz celu knjigu provlači jeste da li je njihov život od samog početka jedna vrsta greške – usuda u jednom zatvorenom društvu koje ne dozvoljava da se napravi pravi izbor.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.