Red Bull Metamorfoza pozvala je početkom godine studente kreativce i gejmere širom Srbije da udele novi život čuvenom Red Bull Miniju sa svojim kreativnim idejama.

Tokom trajanja konkursa nekoliko desetina prijava širom Srbije je stiglo, a stručni žiri u sastavu Tina Vujanović (Nova S), Vojislav Perić (Supreme Nexus) i Stefan Prstojević (Garage12) izabrao je pet finalnih timova. Finalisti su kroz radionicu u aprilu razvijali i predstavili svoje ideje, a uz upute i smernice stručnog žirija i partnera projekta odabrana je i pobednička ideja za gejming stanicu iz snova.

U prethodnih jedanaest nedelja tim Garage12 je danonoćno radio na izradi ove gejming stanice uz nekoliko poseta pobedničkog tima, a poslednje dve nedelje je čak 30 članova tima radilo u tri smene kako bi sve bilo spremno za premijeru u Dorćol Platzu 20. jula.

Foto: Marija Piroski

Nakon metamorfoze, Red Bull Mini je svakako zadržao svoje prepoznatljive osnove delove, ali sa potpuno novim konceptom i novom svrhom. Ova gejming stanica sadrži 3km različitih kablova, 3 kvadratna metra pliša, dva volan džojstika, čak dva PC računara i jednu PlayStation 4 konzolu. Kompanije Logitech i Games su omogućile najmodernije komponente i konfiguracije kako bi pružili svima nezaboravno i jedinstveno gejming iskustvo, dok se Phillips Hue pobrinuo za osvetljenje enterijera i eksterijera vozila.

Svi oni koji žele da se oprobaju u naslovima omiljenih video igara na Red Bull Mini gejming stanici iz snova to mogu učiniti u BEO Shopping centru u Vojislava Ilića gde od ponedeljka 26. jula počinje i gejming turnir (svakog dana od 16-20h sve do 6. avgusta). Od petka 6. avgusta Red Bull Metamorfoza gejming stanica će nastaviti sa turnirom u TC Ušće.

Foto: Marija Piroski


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
8
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
5
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
4
Zanimljivo
korisno korisno
3
korisno
okej okej
2
okej
divno divno
1
divno
Predivno Predivno
10
Predivno
Super Super
5
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.