Premijera praznične baletske predstave Novogodišnji put oko sveta biće izvedena 23. decembra u dva termina od 11 i 15 časova na velikoj sceni Aleksandar Popović.

Publiku će u nezaboravnu plesnu avanturu povesti glavni akteri Filip i Lana sa centralnog trga svog grada gde se proslavlja Nova godine. Njima odmaže zla vila Ognjenka kako bi se osvetila, odlučila je da ukrade praznike.

Da bajka ostane bajka pomaže dobra vila Mojca i šalje Filipa i Lanu na put oko sveta preko Španije, Ukrajine, Kine, Škotske, Afrike, Persije, Holandije do Srbije, upoznavajući ih sa različitim kulturama i običajima celog sveta kako bi vratila praznike i radost.

Za koreografiju i režiju bio je zadužen Ivan Kozlov, koreograf i balet majstor iz Ukrajine.

Asistenti koregrafa su Ekaterina Kozlova, Milica Bezmarević, Mila Stijak, Ognjen Vučinić, Velimir Agovski i Ana Spremić.

Predstavu izvodi Balet mladih i studenti Instituta za umetničku igru.

Sav prihod od prodatih karata biće doniran u humanitarne svrhe.

Foto: Nemanja Maraš


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.