Čujem bubanj, predstava fizičkog teatra u režiji Marije Farmer biće izvedena 5. septembra u 20 časova u Akademiji 28 u Beogradu.

Šta želiš? Šta tvoja duša traži u ovom momentu i na koji herojski podvig te zove? Čuješ li bubanj u svom životu sada? Da li te doziva, da li te vodi kroz zemlju mrtvih, da li plešeš ili plačeš uz taj zvuk? Ako ga ne čuješ, da li si srećan ili mrtav? Da li si heroj, da li treba biti heroj, šta ako heroj umre na putu, a šta ako uopšte ne krene.

U predstavi čiji je koncept isto osmislila Marija Farmer, nastupaju Svetlana Kijevčanin, Jovana Savić, Jovana Tošić, Katarina Fajgelj, Anja Tolić, Tina Stanojević, Nataša Milojević, Uroš Antić i Aleks Zain.

Fizički teatar koristi telo, ritam, poetski govor i pokret kao osnovni pozorišni jezik, kao sredstvo da izrazi ideje i da deluje na publiku. To je nenarativno pozorište, emotivno, ritualno i poetsko.

“Koristim improvizaciju, pokret, slike, spiritualna stremljenja i vizije, poeziju, ritam, sećanja i lične fascinacije u svom radu. Želim da ponudim jednu scenu na kojoj će se sresti naši demoni i naši anđeli i na kojoj ćemo plakati, smejati se i zajedno tragati za odgovorima na velika, ljudska pitanja. Želim da podržim prihvatanje kompleksnosti čoveka, njegove punoće, lepote i misterije i izbegnem jednostavne odgovore i jednoznačna tumačenja. Želim da kroz svoju umetnost učinim ovaj svet nežnijim mestom za život.” Marija Farmer

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.