Film “Pretty Strong“ imaće svoju premijeru u ponedeljak, 8. marta 2021. sa početkom u 18 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Publika će imati priliku da bude deo priče osam neustrašivih penjačica i njihovog puta ka vrhu u ovom ekstremnom sportu.

Od 8a multipič smerova u Josemitiju do 8c sportskih smerova u Meksiku preko 8b+ boldera u Koloradu, film “Pretty Strong” prati grupu od osam najjačih penjačica na svetu tokom istraživanja novih penjališta, uspona najtežih smerova i pomeranja sportskih i svojih granica.

Postavljanje “badass” dama u prvi plan ne znači da se film vrti oko nejednakosti između polova ili seksualizacije žena ili kako je to kada si usred ciklusa na penjalištu.

Ovo je film o nekim od najboljih penjača na planeti – neke od dama su vam već poznate, neke možda ne – ali tu su da pokidaju teške smerove i pokažu šta ih drži u vrhu sporta.

Dlanovi će vam prokišnjavati od vrtoglavih visina, mašta će se probuti od pejsaža koji oduzimaju dah, a motivacija otići u oblake zbog odlučnosti ovih snažnih žena.

Penjačice koje ćemo imati priliku da vidimo su Nina Vilijams, Kejti Lambert, Daila Oheda, Hejzl Findli, Izabel Faus i još njih. Film je kreacija produkcijskog tima Never Not Collective koji čini potpuno ženski sastav, “Pretty Strong” je penjački film o ženama, od žena i namenjen je svima.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 300 dinara. Ulaznice kupljene za premijeru filma koja je trebalo da bude održana prošlog marta, važiće za novi termin održavanja programa.

Foto: Youtube/Printscreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.