Novi kratki film Katarine Koljević “Porodični odmor” biće premijerno prikazan u takmičarskom programu studentskog filma Sarajevo Film Festivala.

Film je nastao u produkciji beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti i u uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS).

Po žanrovskom opredeljenju drama, ovaj film donosi priču o Mileni i Marku. Oni nisu zajedno ali su zajedno otputovali na odmor koji nije odmor. Upravo će na tom “odmoru” Milena shvatiti da možda ne želi ono što misli da želi u životu.

Milena i Marko su u poseti njegovom ocu na planini, gde on živi. Ovo je lažni odmor, zato što oboje imaju druge namere: on želi da ubedi oca da proda kuću a ona želi da njihova veza postane ozbiljna, ili bar da postane prava veza.

Marko glumi za svog oca, i Milena mu se pridružuje u tome ali ubrzo shvata da čovek u koga je mislila da je zaljubljena ne postoji.

Katarina Koljević je režirala ovaj film po scenariju čija je autorka Melina Pota Koljević. Direktorka fotografije je Milica Drakulić. Film je montirala Andrijana Krčmar. Dizajn zvuka je zasluga Luke Ožegovića, kostimografkinja je Lara Popović, a šminkerka Snežana Crnoglavac.

Za produkcijski dizajn (scenografiju) je bila zadužena Marija Mandić. Katarina Koljević je i producentkinja ovog kratkometražnog igranog ostvarenja, u kome uloge tumače: Maja Šuša, Dado Ćosić, Boris Isaković, Mina Ivanović.

Film taje 19 minuta.

Foto: FCS promo

Katarina Koljević

Katarina Koljević (1993) je 2017. godine diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za Filmsku i TV režiju. Tokom studija je snimila više kratkih igranih i dokumentarnih filmova u okviru studija kao i u okviru programa TEMPUS. Njen kratki film Izgleda da smo sami nastao na trećoj godini studija prikazan je na desetak festivala kratkog i studentskog filma u Evropi i svetu.

Njen diplomski film “Život traje tri dana” podržan je od strane Filmskog centra Srbije kao i SEE Cinema fonda 2016. godine. Imao je premijeru kao deo studentske selekcije Sarajevo Film Festivala 2017. godine. Od tada je prikazan u selekciji Hrabri Balkan Festivala autorskog filma 2017, kao i u okviru Martovskog festivala kratkog i dokumentarnog filma u Beogradu 2018. Na Bašta festu je ovaj film nagrađen Nagradom žirija mladih i Specijalnim priznanjem žirija.

Režirala je nekoliko radio drama na Drugom programu Radio Beograda, a takođe je autor i nekoliko dramatizacija radio drama. Autor je i reditelj web serije “Slaven” u produkciji Remarkera.

U poslednjih nekoliko godina radi kao asistent režije na filmovima, serijama i reklama i kao kasting reditelj u Beogradu i regionu. Trenutno je na master studijama filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Foto: FCS promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.