U okviru revijalne večeri 24. Festivala koreografskih minijatura premijerno će biti izvedene plesne predstave Deo mene i ja Sandre Milošević i Vita brevis Katarine Ilijašević, prošlogodišnjih dobitnica nagrade Ohrabrenje.

Predstave se igraju na sceni Bitef teatra u sredu 28. oktobra s početkom u 20 časova.

Plesna predstava Vita brevis koju potpisuje Katarina Ilijašević je inspirisana istoimenim romanom Justejna Gordera po dramturgiji Luke Jovanova. Muziku za predstavu je komponovao Aleksa Jeremić, kostim je poveren Milošu Janjiću, a predstavu izvode Jovana Grujić, Nina Pantović, Bisera Dimčeva i Jana Milenković.

Sandra Milošević je kreirala hip hop predstavu Deo mene i ja kombinujući ovaj urbani plesni stil sa savremenom umetničkom igrom. Igrači Aleksandra Miladinović, Dika Babić, Marina Maksimović, Matija Jamina, Tamara Krstić, Tijana Koprivica, Stefan Tešić će nastupiti uz muziku Darka Vidakovića i u kostimima Milice Vekić.

Nagrada Ohrabrenje predstavlja program podrške domaćim umetnicima koji podstiče koreografsko stvaralaštvo i razvoj umetničke igre u Srbiji. Dodeljuje se u okviru takmičarskog programa Festivala koreografskih minijatura koreografu za njegov desetominutni rad i pruža priliku za realizaciju celovečernje plesne predstave.

Foto: Stanko Đalić


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.