Zvezdara teatar donosi dugo očekivanu premijeru komada „Berači snova“, koja je zakazana za 11. mart u 18.30 časova.

Predstava je rađena po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Božidara Đurovića.

Priča prati život seoske porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline. Ipak, ispostaviće se da su maline samo milje iza koga se kriju mnogo važnije i komplikovanije životne teme današnjice, ispričane kroz zanimljive i duhovite likove. 

„Berači snova su priča o našim ljudima. O kumovima i komšijama, sinovima i majkama, očevima i kćerima, i o jednom dedi. Berači snova znaju i šta bi i kako bi, ali im nešto ne da. Beračima snova izmiče sadašnjost dok zagledani u budućnost pate zbog prošlosti.“, kaže između ostalog pisac ovog komada, Vladimir Đurđević. 

Glumačku podelu „Berača snova“ čine Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Scenografiju za novi komad na sceni Zvezdara teatra uradio je Geroslav Zarić, dok je za izradu kostima zadužena Marina Vukasović Medenica. Autor muzike koja prati komad je Zoran Erić.

Reprize „Berača“ su zakazane u tri termina: 12, 19. i 26. marta na sceni Danilo Bata Stojković.

Vraća se „Klaustrofobična komedija“

Pored premijere sa martovskim repertoarom nakon duže pauze vraća se „Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića. Predstava će se igrati 13. i 14. marta. 

Po dva izvođenja imaće i „Osama-Kasaba u Njujorku“ (7. i 28. marta), kao i „Voz“, planiran za 5. i 6. mart.

Predstava „Generalna proba samoubistva” igra se 20. marta a predstava „Ljubav u Savamali” 21. marta.

Sve predstave igraju se sa početkom u 18.30 sati. Onlajn kupovina karata na sajtu Zvezdara teatra je najbrži i najjednostavniji način da dođete do karata. Sve što je potrebno jeste da kupac napravi svoj nalog za online kupovinu i prati dalja uputstva.

Foto: Jakov Simović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.