Premijera predstave “Da se ja pitam” BardTeatra biće izvedena 28. februara 2021. godine u prvom pozorištu u Srbiji, Knjaževsko-srpskom teatru.

“Glavna tema predstave je priča o odrastanju i sazrevanju, ostvarenim i neostvarenim ljubavima, prijateljstvu, vernosti, odnosu sa roditeljima, a sve to prikazano u realnom okruženju u kojem se nalazimo u gradu u kojem živimo. Kragujevcu”, kažu iz ovog teatra.

Autor teksta je Nenad Vulević, uz veliku podržku saradnika Nikole Milojevića i Čedomira Štajna. Reditelj predstave je Čedomir Štajn, glumac Knjaževsko-srpskog teatra.

Pored navedenih glumaca, aktivni rad sa mladima glumcima imaju njihove starije kolege Marija Rakočević, Milica Majstorović, Milica Redžić Vulević, Miroslav Čer i psiholog Ivan Đorđević neki su imali ulogu voditelja radionica, dok će se neki navedeni glumiti zajedno u predstavi sa mladim glumcima amaterima.

Kostimograf je Lila Vuković.
Scenograf predstave je Jovana Živanović.
Kompozitor je Dragoslav Tanasković Trnda (“Istok iza”)
Fotograf i snimatelj je Nenad Borisavljević.

O BardTeatru

“BardTeatar” je okupio mlade glumce kako bi se podstaklo njihovo dramsko stvaralaštvo i angažovanje u pripremi i izvođenju predstave kroz sve njene faze.

Radeći na čitavom procesu stvaranja pozorišne predstave, polaznici uče elemente pozorišnog i glumačkog jezika (dikcija, scenski pokret, tehnika glasa, pantomima, ples), a prolaze i kroz sve faze tog procesa aktivno učestvujući u izradi 

Glumci koji su uspešno prošli audiciju u septembru 2020. kroz rad sa profesionalnim glumcima upoznali su dramsku literaturu, tehnike glume, ponašanje na sceni, a do kraja procesa očekuje ih rad sa profesionalnim kostimografom, scenografaom, kompozitorom i drugim pozorišnim radnicima, te će polaznici naučiti da sami prate niz i harmoniju kreiranja jedne pozorišne priče.

Foto: Nenad BorisavljevićKako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.