Autorski dvojac koreograf Aleksandar Ilić i reditelj Aleksandar Nikolić najavili su premijeru savremene plesne predstave Grand Hotel koja je zakazana za kraj februara.

Mesto izvođenja predstave kako autori navode držaće kao tajnu do poslednjeg dana, ali će publika svakako imati potpuno novo iskustvo.

“Postojanje možemo da predstavimo kao koordinatni sistem: jedna beskonačna prava je vreme, druga beskonačna prava je mesto. Naš život je jedna jedina tačka u kojoj se te dve beskrajne prave susreću. Postojimo samo sada i ovde, tu smo samo privremeno, kao gosti velikog hotela”, rekao je o predstavi reditelj Nikolić.

“Grand Hotel je u svakom pogledu bio veliki koreografski izazov. Veliki doprinos dali su igrači koje smo uspeli uz sve prepreke trenutne pandemije da okupimo u Beogradu. Svakako bih dodao i originalnu antikvitentnu scenografiju koja je i sama izvođač ove savremene plesne produkcije koju izvode Ognjen Vučinić, Mojca Majcen, Branko Mitrović i Jakša Filipovac. Pored njih u ovoj novoj, drskoj, zavodljivoj predstavi slučajni gosti Grand Hotela je i veliki broj statista, slučajnih prolaznika kao i sama publika.”

Foto: Belkisa Beka Abdulović


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
5
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
2
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.