November 18, 2020

Premijera predstave “Holivudski san” 19. novembra u UK Stari grad

Predstava “Holivudski san”, rađena po motivima komada “Kamenje u njegovim džepovima” Meri Džouns igra se premijerno u četvrtak, 19. novembra u 18h u UK Stari grad. Reprizna izvođenja su zakazana za 20. i 21. novembar u 18h.

Predstavu su režirali Miloš Đurović i Dušan Matejić.

“Holivudski san” je komedija sa melodramskim elementima o dva srpska mladića koji žele da promene svoj život, da ostvare svoje snove, da postignu nešto veliko.

Oni su statisti na snimanju holivudskog filma, a to snimanje se dešava na Kopaoniku. Boško i Mirko, siromašni i jednostavni ljudi, susreću se sa velikom filmskom mašinerijom koja ih u početku fascinira a, zatim, počinju da upoznaju i njene druge strane..

U ovoj predstavu dva glumca igraju po sedam različitih likova – dakle, ukupno će četrnaest likova publiku voditi kroz priču ove komedije sa povremenim setnim trenucima. Duhovitosti, koja izvire iz ovog teksta, sasvim prirodno i spontano se priključuje i sâm mentalitet malog i običnog čoveka iz srpskog gradića.

Sve njih igraju i sa lakoćom otelovljuju Miloš Đurović i Dušan Matejić – bez suvišnih scenskih elemenata, čistom glumačkom igrom, baš kao kad se deca igraju (ozbiljno i sa radošću), dopuštajući gledaocu da prisustvuje različitim transformacijama glumca koje se odvijaju pred njim sada i ovde. Na taj način – dva glumca stvaraju magiju na sceni, uzbudljivu pozorišnu avanturu, koju bez ostatka i rezerve dele sa svojom publikom. U ime Igre!

Cena ulaznice 500 dinara.

Prodaja karata i rezervacije na broj +381 11 4142 163

Foto: UK Stari grad