Premijera minijatura pet mladih koreografkinja, održaće se 18. decembra u Pozorištu mladih u Novom Sadu s početkom u 19 časova.

Predstava “Sazvežđa” je celovečernji program koji čine pet dela nastalih u okviru projekta “Razvojni program savremenog plesa Sazvežđa”, realizovanog uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Razvojni program savremenog plesa je nastao sa željom da se mladim koreografima i igračima pruži prilika za edukaciju o temama važnim za plesno stvaralaštvo, kao i umreži plesna scena Novog Sada. Kroz višemesečni proces, pet učesnica projekta su sa svojim igračima izabranim na audicijama, obrađivale različite teme koje ih interesuju kroz savremeni ples.

Karte se mogu rezervisati putem vebsajta udruženja ili Instagram profila po ceni od 400 dinara.

Kao dodatni sadržaj u okviru programa organizovano je i snimanje kratkih plesnih filmova, koji će biti dostupni na Youtube kanalu Udruženja.

Mentori koji su pomagali u radu i edukaciji učesnica su Aleksandra Ketig, Snežana Ađanski, Saša Krga, Sanja Krsmanović Tasić, Ljubomir Nikolić, Marko Jozić i Milica Surutka.

O minijaturama:

Vreme

Koreografija i režija: Aleksandra Čavić

Igraju: Sara Aleka Milošević, Aleksandra Ketig, Aleksandra Čavić, Nikola Stanković

Kompozicija: Ivana Govorčin, Nikola Vlaisavljević

Eho nepravilnosti

Koreografija i režija: Nina Putnik

Igraju: Uma Zuban, Isidora Subić, Alisa Dinjaški

Kompozicija: Luka Majkić

Visitor

Koreografija i režija: Tatjana Dimović

Igraju: Jovana Mećava, Tanja Djurić Josić, Tatjana Dimović

Kompozicija: Tatjana Dimović

Hibrid

Koreografija i režija: Marina Aranitović

Igraju: Dunja Nikolija Popov, Nina Putnik, Tanja Stefanović, Isidora Subić, Staša Jandrić, Ines Đurđić; alternacija: Tatjana Štricki

Kompozicija: Tamara Knežević, Marko Dulić

Niti

Koreografija i režija: Milica Ćirić

Igraju: Ana Nara Ilić, Valera Lunyova, Kristina Kljajević

Kompozicija: Filip Gotovac

Besplatna radionica savremenog plesa 12.12.2021.

Kao deo promocije premijere organizujemo i radionicu savremenog plesa sa koreografkinjom Marinom Aranitović, koja će se održati 12.12.2021. godine u Kulturnoj stanici Eđšeg, od 14h do 15:30h.

Radionica se preporučuje plesačima od 13+ godina, srednjeg i naprednog plesnog nivoa.

Prijave za radionicu se vrše putem vebsajta https://novisad-cidunesco.rs

“Kroz projekat “Sazvežđe” i stvaranje savremene plesne minijature, razvijala sam različite plesne sekvence, kojima kroz pokret tela pričamo priču o ženama, prilagođavanju, preispitivanju života i svojih izbora. Na radionici ćemo učiti jedan deo plesne koreografije iz minijature kroz zabavan i koristan trening”, Marina Aranitović

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.