Poznata jugoslovenska glumica, Rialda Kadrić, koja se proslavila ulogom Marije u filmskom serijalu “Žikina dinastija”, preminula je u 58. godini, preneo je RTS.

Mnogi su joj posle te uspešne uloge predviđali slavnu budućnost, ali je Rialda Kadrić odabrala život bez glumačkih uloga, piše RTS.

Rođena je u Beogradu, gde je završila osnovno i srednje obrazovanje. Bila je profesor književnosti i psihoanalitički terapeut. Svoju prvu ulogu dobila je sa petnaest godina, 1978. godine u filmu „Lude godine“, u režiji Zorana Čalića.

U filmu glumi lik Marije, srednjoškolke koja se zaljubljuje u svog vršnjaka Bobu, koga je glumio Vladimir Petrović.

Glumila je u filmovima „Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi“, „Dvoboj za južnu prugu“, „Kakav deda, takav unuk“, „Idi mi, dođi mi“, „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“, „Žikina dinastija“.

Rialda Kadrić se glumom bavila u periodu od 1978. godine do 1990. godine, kada je odlučila da se preseli u London, gde je i živela.

Foto: Youtube/Printsreen


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.