„Odlučujem, usporavam i pauzu na život stavljam, sve dileme ušutkavam“, uvodni su stihovi inspirativnog, povratničkog singla Filipa Pintara, koji se nakon dve godine pauze vraća na svojstven muzički put, marljivo ga utabavajući.

Ova pesma podsetnik je da ostanemo usmereni na sitne, ali bitne detalje koji nas okružuju i čine život bogatijim te se setimo da usporimo kada nas uvuče vrtlog svakodnevice, što ilustruju naredni stihovi najednom proviruje stotinu detalja, kojih malo prije tu bilo nije.

Singl Lagano me nosi zajedničkim snagama osmislili su i ostvarili Filip Pintar i njegov višegodišnji saradnik, Vjeko Malekin Malek, s kojim je Filip do sada objavio četiri singla.

„Glazbom i aranžmanom htjeli smo dočarati osjećaj opuštenosti, ugode i uživanja u trenutku, o čemu govore stihovi pjesme, a koju je kroz finalni miks i mastering izvrsno zapakirao danski producent Fred Miller“, rekao je Filip.

Podsetimo, Filip Pintar do sada je objavio četiri singla pod svojim imenom i prezimenom, a prethodno još tri pod imenom Fitscho (Fićo). Najuspešniji dosadašnji Filipovi singlovi bile su pesme „Ti si dar s neba“ i „Blago svijeta“.

Osim što je koautor kompletne nove pesme, Filipu se napokon ostvarila želja da napravi i video spot. Kako pesma prenosi poruku važnosti uživanja u trenutku i uočavanja detalja koji nam često promiču, tako i video spot odiše jednostavnoću i ležernošću, a što je dodatno postignuto snimanje mobitelom.

„Željeli smo prikazati kako je ljepota u načinu na koji gledamo na životne događaje i kako nesavršeni kadrovi mogu izmamiti osmijeh na lice te ispuniti vedrinom srce i dušu“, pojašnjava Filip i dodaje:

„Htio bih se, u Malekovo i svoje ime, najsrdačnije zahvaliti dragim ljudima, koji su svojim sudjelovanjem pridonijeli nastanku ovog, po našem mišljenju, dopadljivog Lo-Fi video spota, a to su: Maja i njezin psić Mimi, braća Fran i Tomo te jedan zaljubljeni par, koji je želio ostati anoniman. Bit će nam drago ako pjesma lagano zanese sve one koji je poslušaju, kako je nosila i nas koji smo je stvarali.“

Foto: Nikolina Hanžek


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.