December 4, 2021

Pretpraznični Gradski sajam knjiga u Kulturnom centru GRAD

U nedelju, 5. decembra od 13 do 22h u Kulturnom centru Grad će, u okviru programa Booking, biti održan Pretpraznični Gradski sajam knjiga.

Posetioci će imati priliku da pred praznike uživaju u sniženim cenama i popustima domaćih izdavačkih kuća, pronađu inspiraciju za poklone i upoznaju se sa, kako starom, tako i aktuelnom književnom produkcijom koje nam domaće izdavačke kuće pripremaju. Najavljena su i neformalna druženja sa domaćim piscima i pesnicima koji će potpisivati svoje knjige.

Na događaju će biti izdavačke kuće PPM Enklava, LOM, Rende Izdavačka Kuća, Treći Trg & Srebrno drvo, Književna radionica Rašić, Radni sto, Areté, Besna kobila, DARMA BOOKS, NoRules izdavaštvo, Sumatra Izdavaštvo, Izdavačka kuća Strahor, Odiseja Izdavačka kuća, ŠTRIK, IK Silesija, Makondo, Ammonite Books & Records, IPC Media, System Comics, Bedem knjige, Jež izdavaštvo, Komiko Orfelin, FMK Knjige…

“Gradski sajam knjiga započeo je u KC Grad krajem 2019, a zbog pandemije nastavljen u ovoj godini. Letnji i Septembarski Gradski Sajam zaista su primetno pokazali koliko su izdavači, pisci i publika nedostajali jedni drugima u živom kontaktu i medjusobnoj interakciji”, kaže Jelena Pavlović iz Kulturnog centra Grad.

“Pratili smo novitete književne produkcije uglavnom online u veoma teškoj izazovnoj godini za sve i novim komunikacijskim okolnostima, tako da su sajmovi, a i program Booking koji smo pokrenuli ove godine, okupili ponovo i publiku i pisce i urednike izdavačkih kuća, pre svega u solidarnosti i podršci, ali i u odgovornosti prema kulturnoj sceni i snažnoj potrebi koju i mi kao organizatori osećamo.”

Ulaz je besplatan.

Foto: Promo