Nesvakidašnji film “Alin” je kompletno autorsko delo Valeri Lemersije, velike ljubiteljke Selin Dion koja je na taj način odala počast pevačici rođenoj u Kvebeku.

Kvebek, kasne šesdesete godine 20. veka, Silvet i Anglomar dobili su 14. dete – Alin. U porodici Dju muzika se smatra posebnom i bili su presrećni kada je Alin dobila magičan dar – zlatni glas. Kada je producent Gaj-Klod čuje, od tada ima samo jednu misao na umu –  da od Alin napravi najveću zvezdu na svetu. Alin je imala podršku svoje porodice i u profesionalnom životu je bila vođena iskustvom Gaja-Kloda to je bio veoma dobar recept da se ispišu stranice nezaboravnog života Alin Dju.

Kritike ovog ostvarenja koji je premijerno prikazan u okviru Filmskog festivala u Kanu 2021. godine, kažu da je ovaj film zapravo suština kinematografije: “Neverovatno je videti pedesetsedmogodišnju Valeri Lemersije koja igra dvanaestogodišnju Selin Dion“, reči su novinarke Njujrok Tajmsa Kajli Bjukenon.

Film koji prati životnu priču legendarne kanadske zvezde Alin Dju. Popularna pevačica je odrasla okružena muzikom. Upoznaje muzičkog producenta pod imenom Gaj-Klod, koji želi da napravi zvezdu od Aline. Zajedno će promeniti svet muzike. Dvosatno iskustvo sprovešće vas kroz privatni i profesionalni život svetski populane pevačice.

 “Alin” je na velikim platnima bioskopa širom Srbije od 25. novembra.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
5
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
2
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
1
Zanimljivo
korisno korisno
10
korisno
okej okej
9
okej
divno divno
8
divno
Predivno Predivno
7
Predivno
Super Super
2
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.