Kako bi ohrabrili umetnike da se jave na pozive za umetničke rezidencije u inostranstvu i dobiju priliku da sarađuju sa internacionalnim partnerima u okviru projekta „Umetnik u gostima“ (Plants AiR), tim „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ organizuje razgovor sa željom da učini proces odabira i apliciranja na rezidencije pristupačnijim i transparentnijim.

Predstavljanje umetničkih rezidencija „Pričamo o rezidencijama“ biće organizovano u Bulevar Books-u (Bulevar Mihalja Pupina 6) 19. februara sa početkom u 19 časova. 

Sve informacije o događaju možete pronaći i na facebook event-u: http://bit.ly/NS2021-plantsair-event

Svoja iskustva preneće vizuelna umetnica i profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Andrea Palašti, pesnikinja, Jelena Anđelovski i pesnik i asistent na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Branislav Živanović, inače učesnik jedne od rezidencija u okviru programa „Umetnik u gostima“ (Plants AiR).

Razgovor će moderirati Milena Janković, menadžerka programa „Umetnik u gostima“ (Plants AiR) koji se realizuje u okviru projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Program „Umetnik u gostima“ (Plants AiR) teži internacionalizaciji lokalne umetničke scene, edukaciji i umrežavanju lokalnih umetnika sa inostranim umetnicima i organizacijama. Kroz ovaj program podržavaju se novosadski umetnici u realizaciji odlazećih rezidencija, ali se i stranim umetnicima omogućava  da dođu u Novi Sad i da kroz rad sa lokalnim umetnicima razmene iskustva i znanja.


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
23
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
13
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
33
divno
Predivno Predivno
30
Predivno
Super Super
13
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.