Film „Pripadanje“ Buraka Čevika, koji je premijerno prikazan 23. novembra u Dvorani Kulturnog centra, inspirisan je istinitom porodičnom tragedijom.

Tačnije, reditelja Čevika je inspirisao slučaj ubistva svoje bake od strane bliskih srodnika. Međutim, Čevik kaže da je sam proces snimanja, i pored toga što je lilno povezan sa temom bio manje zahteva emocionalno, nego što je to bio slučaj sa procesom distribucije i javnim diskusijama o filmu.

Budući da je film bio prikazan i na festivalima dokumentarnog , ali i igranog filma, Čevik smatra da „suštinsko pitanje nije da li je dokumentarni, igrani ili eksperimentalni film“. Kako keže, njemu se dopada hibridna forma, kao i činjenica da publika nikada ne zna zasigurno šta je tačno.

Javnost u Turskoj je po pitanju ovog filma podeljena, rekao je producent Selman Nadžar, ukazujući i na izazove koje imaju nezavisne produkcije u toj zemlji.

Film “Pripadanje” je, inače, dobio nagradu za najbolji film Bosforskom filmskom festivalu.

Foto: Nenad Lipovac


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Miljana Miletic
Miljana Miletić je glavna i odgovorna urednica Kulturnog kišobrana. Novinarka je po struci, time se i bavi, a u slobodno vreme piše pesme.