Mreža kulturnih stanica, pokrenuta u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, ove godine biće lokacija za deo programa 64. Junskog festivala Zmajevih dečjih igara koji će trajati od 21. do 27. juna u Novom Sadu i okolnim mestima.  

Uz ovogodišnji slogan „Reči su drveta, od njih šuma biva!“, Zmajeve dečije igre tradicionalno u junu stavljaju akcenat na dečje i stvaralaštvo za decu i mlade, a ovog puta to će biti prezentovano i u tri kulturne stanice – RumenkaBukovac i Mlin.  

Na temeljima glavne ideje kulturnih stanica, da kultura u Novom Sadu dolazi do svakog dela grada i do svih, program Zmajevih dečijih igara, koji će biti realizovan u tim prostorima, obuhvatiće dve opere za decu i edukativnu predstavu.  

U Kulturnoj stanici Rumenka, 21. juna, sa početkom u 14 časova, biće realizovana dečija opera „Pčelica Dana“, u izvođenju Udruženja umetnika „Visoko C“, a komponovao ju je Petar Jovanović. Ova predstava, nastala 1987. godine, interesantan je spoj muzike i pozorišne umetnosti i namenjena je deci uzrasta od 2 do 9 godina. Zbog ograničenog broja mesta, neophodne su prijave na mejl adresu: [email protected] ili na broj telefona: 0216216297. 

Sutradan, 22. juna, od 17 sati, Udruženje umetnika „Visoko C“ izvešće još jednu dečiju operu „Crvenkapa“, ali u Kulturnoj stanici Bukovac. Dečija opera „Crvenkapa“, koja predstavlja svojevrsnu kombinaciju muzike, poezije, igre, likovne i pozorišne umetnosti, nastala je još 1988. godine i namenjena je učenicima osnovnih i muzičkih škola. Zbog ograničenog broja mesta, neophodne su prijave na broj telefona: 0653075698.  

U sredu, 23. jula, u Kulturnoj stanici Mlin, od 19 časova, biće izvedena edukativna predstava u žanru komedije „Bajka o bojama“. Predstava je namenjena deci svih uzrasta, a izvodi je pozorište „Teatrilo“. Za ovu predstavu nisu potrebne prijave, ulaz je slobodan.

Foto:


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
2
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
9
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
8
Zanimljivo
korisno korisno
7
korisno
okej okej
6
okej
divno divno
5
divno
Predivno Predivno
4
Predivno
Super Super
9
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.