Promocija 165. broja časopisa KULTURA: “Strip i identitet” biće održana 14. oktobra u 19h u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka objavio je krajem 2019. godine 165. broj “Kulture” pod nazivom “Strip i identitet”. U pitanju je međunarodni temat od 20 tekstova, a autori su relevantni stručnjaci, neki od ključnih umova svetske stripske misli koji su napisali izvorni rad upravo za ovu priliku.

Na promociji govore: dr Vladislava Gordić Petković (gl. urednica), Zoran Stefanović (urednik temata), dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, prof. dr Irina Antanasijević, autorka teksta “Serjoža i Ninočka u Kraljevini Jugoslaviji” i doc. dr Vladimir Kolarić.

Foto: Promo

Časopis “Kultura”

Časopis “Kultura” je interdisciplinarni naučni časopis za teoriju i sociologiju kulture i kulturnu politiku, čiji je predmet kultura u opštem smislu reči. Pokrenut je 1968. godine od strane Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka koji ga do danas tromesečno objavljuje, a njegovo štampanje od 2001. godine omogućava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Odlukom nadležnih službi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, “Kulturi” je dodeljena kategorija časopisa od nacionalnog značaja (M51).

Pored poštovanja naučnih pravila i standarda objavljivanja naučnih tekstova, “Kulturu” odlikuje radoznalost i svežina avangardnog časopisa koji obrađuje večite i aktuelne teme.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
10
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
33
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
30
Zanimljivo
korisno korisno
26
korisno
okej okej
23
okej
divno divno
20
divno
Predivno Predivno
16
Predivno
Super Super
33
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.