Promocija 165. broja časopisa KULTURA: “Strip i identitet” biće održana 14. oktobra u 19h u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka objavio je krajem 2019. godine 165. broj “Kulture” pod nazivom “Strip i identitet”. U pitanju je međunarodni temat od 20 tekstova, a autori su relevantni stručnjaci, neki od ključnih umova svetske stripske misli koji su napisali izvorni rad upravo za ovu priliku.

Na promociji govore: dr Vladislava Gordić Petković (gl. urednica), Zoran Stefanović (urednik temata), dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, prof. dr Irina Antanasijević, autorka teksta “Serjoža i Ninočka u Kraljevini Jugoslaviji” i doc. dr Vladimir Kolarić.

Foto: Promo

Časopis “Kultura”

Časopis “Kultura” je interdisciplinarni naučni časopis za teoriju i sociologiju kulture i kulturnu politiku, čiji je predmet kultura u opštem smislu reči. Pokrenut je 1968. godine od strane Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka koji ga do danas tromesečno objavljuje, a njegovo štampanje od 2001. godine omogućava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Odlukom nadležnih službi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, “Kulturi” je dodeljena kategorija časopisa od nacionalnog značaja (M51).

Pored poštovanja naučnih pravila i standarda objavljivanja naučnih tekstova, “Kulturu” odlikuje radoznalost i svežina avangardnog časopisa koji obrađuje večite i aktuelne teme.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
3
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
10
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
9
Zanimljivo
korisno korisno
8
korisno
okej okej
7
okej
divno divno
6
divno
Predivno Predivno
5
Predivno
Super Super
10
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.