Promocija knjige „Ples na svili“ autorke Ane Dragićević Vukman održaće se u petak 18. juna na Fakultetu savremenih umetnosti sa početkom od 17h.

Na promociji će govoriti: prof. Božidar Đurović, reditelj, Biljana Đurović, glumica, Nenad Hadži Maričić, glumac, Snežana Savičić Sekulić, operska pevačica, Saša Filipović, dekan Fakulteta savremenih umetnosti i sadašnji i bivši studenti glume Fakulteta savremenih umetnosti.

Ovo veče će muzikom upotpuniti Duo Nautilus.

„Ples na svili“ je knjiga koja objašnjava istoriju i razvoj ove discipline, uključujući kombinaciju plesa, sporta, fitnesa i umetničku koreografiju. Knjiga prikazuje anatomiju i mišice tela koje koristimo zajedno sa vežbama snage i prepremu tela bitnu za početak treninga.

Knjiga može da posluži kao priručnik jer sadrži početne elemente koji se postepeno usavršavaju u kompleksnije,
a time dobijamo i koreografiju.

Kroz slikovit način i objašnjenje se prikazuju osnove i nadogradnje uz pravilnu i sigurnu tehniku na vazdušnoj svili, kao i elementi pripreme tela, jačanja mišica i istezanja.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
9
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
6
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
5
Zanimljivo
korisno korisno
4
korisno
okej okej
3
okej
divno divno
2
divno
Predivno Predivno
1
Predivno
Super Super
6
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.