Promocija knjige stihova „Sanjaj snove” Aleksandra Ilića, baletskog umetnika i koreografa, biće održana u sredu 9. juna s početkom u 19 časova u Biblioteci grada Beograda u Sali Odeljenje umetnosti.

O knjizi će govoriti direktorka Narodnog muzeja Srbije Bojana Borić Brešković, urednica knjige Teodora Sujić teoretičarka i istoričarka svetske književnosti, Ljiljana Zečev u ime Biblioteke grada Beograda, Milena Šećerović izdavač Centar Fabula nostra i autor Aleksandar Ilić.

Aleksandar Ilić je postdiplomske studije završio je na Konzervatorijumu za muziku i ples Triniti Laban u Londonu, a doktorske započeo na u AMTII u Plovdivu. Autor je knjiga stihova „Praznik srca” i „U prisustvu šapata”. U saradnji s Teodorom Sujić je preveo knjigu Modeliranje baletskih repertitora Tanje Vujisik.

Dobitnik je brojnih umetničkih i društvenih priznanja i nagrada, među kojim je svakako najznačajnija Nagrada za životno delo Filip Višnjić koju mu je dodelio njegov rodni grad Šid za doprinos u kulturi.

Profesor je u Institutu za umetničku igru u Beogradu čiji je jedan od osnivača, a od 2019. godini na poziciji v.d. direktora Kulturnog centra Beograda.

Foto: Promo


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
1
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
8
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
7
Zanimljivo
korisno korisno
6
korisno
okej okej
5
okej
divno divno
4
divno
Predivno Predivno
3
Predivno
Super Super
8
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.