Provetravanje na Dev9t festivalu dovešće od 15. do 18. jula u Ciglanu (Slanački put 26) najatraktivnije i najaktuelnije domaće bendove, kao i regionalne zvezde.

15. jul: KRALJ ČAČKA (gosti: HORKESTAR)

KRALJ ČAČKA se sveže vraća sa proputovanja regionom gde je, pored Nine Bajsić, bio glavni protagonista predstave “Soundtrack za film koji nije snimljen”. Svetla pozorišne scene zameniće koncertnim, 15. jula, u Staroj Ciglani, na radost  brojnih poštovalaca. Njihovi gosti biće Horkestar, alternativni hor.

Foto: Nemanja Knezevic

16. jul: OBOJENI PROGRAM (gosti: SUPERNAUT)

OBOJENI PROGRAM je upravo objavio novu ploču “2021=41”, kojom obeležava 41 godinu benda. Sa ovog vinilnog izdanja su odlučili da izdvoje pesmu Kuda ovaj čovek ide kao putokaz za predstojeće nastupe koji ih očekuju, među kojima je i ovaj u okviru Provetravanja – 16. jula. Gosti Obojenog programa biće grupa Supernaut.

Foto: Omot za ploču

17. jul: ARTAN LILI (gosti: SAVANA)

ARTAN LILI obećava da će pored starih dobrih hitova pred publikom ,,Provetravanja na Dev9t” prvi put izvesti i neke nove pesme. Nisu gubili vreme za vreme pandemije, stvarali su. To ćemo i čuti na najbolji mogući način – na koncertu uživo 18. jula. Njihovi gosti biće grupa Savana.

Foto: Ivana Čutura

18. jul: SVEMIRKO

SVEMIRKO je pop bend. Iako njegova muzika možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, on je svakako onaj koji postavlja trendove te koji pomera ili čak uklanja granice. Od svojih početaka i u tek četiri protekle godine Svemirko postaje lako moguće najtraženija koncertna senzacija na području zemalja koje nastanjuju Južni Sloveni, dok ključna osoba, glavni i kreativan um benda Marko Vuković, ne prestaje da isporučuje obećano i neočekivano.

Novi, treći Svemirkov studijski album “Skalamerija” završni je deo “-ija” trilogije. Drugačiji, veštiji, progresivniji i opaljeniji uporedo sa prethodnim albumima “Tunguzija” i “Vanilija”, dostojan je završetak, ako ne i najisčekivaniji deo ove trilogije epskih proporcija. I ,,Tunguzija” i ,,Vanilija” i ,,Skalamerija” sa Svemirkom stižu u Beograd 18. jula.

Ulaznice za koncerte dostupne su u Anti Shopu i na Tickets.rs po ceni od 1.200 dinara i važe kao dnevna ulaznica za festival Dev9t. Dnevna ulaznica za Dev9t, pak, ne važi kao karta za koncert.

Foto: Promo (Svemirko)


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
6
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
3
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
2
Zanimljivo
korisno korisno
1
korisno
okej okej
10
okej
divno divno
9
divno
Predivno Predivno
8
Predivno
Super Super
3
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.