Povodom Teslinog rođendana, 10. jula u periodu od 16 do 20h, Muzej iluzija je pripremio zanimljiv zabavno istraživački program fokusiran na život i profesionalni put dva najveća naučnika svih vremena – Nikole Tesle i Alberta Ajnštajna.

Program će se odvijati kroz igru, uz stručno vođstvo gde će posetioci aktivno učestvovati u kretanju kroz muzej, a neki od eksponata preimenovani su u čast ovog velikog dana!

Cilj programa je da se svi zainteresovani bolje upoznaju sa naukom koja se krije iza atraktivnih iluzija, eksponatima sa likom Tesle i Ajnštajna kao i malo znanim činjenicama iz života ova dva velikana.

Posetioci će imati priliku da saznaju da li su se Tesla i Ajnštajn ikada sreli, kojim brojem je Tesla bio opsednut ali i koji nakit nikako nije voleo da vidi na ženama.

Ture su predviđene za školsku decu od šestog razreda ali i sve ostale ljubitelje lika i dela Nikole Tesle i Alberta Ajnštajna. Iste se organizuju pojedinačno, na licu mesta, kao i unapred dogovorene grupe.

Vreme trajanja programa je sat i po vremena i uključuje obilazak muzeja.

Foto: Wikimedia Commons


Kako ti se svideo tekst?

Ne razumem Ne razumem
4
Ne razumem
Ne sviđa mi se Ne sviđa mi se
1
Ne sviđa mi se
Zanimljivo Zanimljivo
10
Zanimljivo
korisno korisno
9
korisno
okej okej
8
okej
divno divno
7
divno
Predivno Predivno
6
Predivno
Super Super
1
Super
Kulturni kišobran
Kulturni kišobran je nastao u želji da se promovišu kultura i kulturni događaji u Srbiji i regionu. Vremenom, shvatili smo da takođe želimo da budemo i platforma za mlade i neafirmisane, ali i ostvarene umetnike, pesnike, muzičare, glumce, slikare i sve one koji na neki način doprinose očuvanju kulture.