December 15, 2019

Rade Ćosić o filmu “Ekipa”: Kada su nas pitali kako je moguće to snimiti, reki smo – magija

Foto: ScreenShot

Domaće ostvarenje “Ekipa” reditelja Marka Sopića za nešto više od mesec dana prikazivanja pogledalo je 100.000 gledalaca uključujući publiku u Srbiji, Crnoj Gori i inostranstvu, što ga svrstava u jedan od najgledanijih domaćih filmova u 2019. godini.

Film je prikazan u najvećim bioskopima u svetu, u SAD-u (Vašington, Njujork, Čikago i dr.), Kanadi, Švedskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Nemačkoj, Norveškoj i drugim.

Glavni glumac filma “Ekipa”, Rade Ćosić koji je ujedno scenarista i producent filma povodom zavidnog broja gledalaca koji je ova domaće krimi-komedija postigla ističe: 

To je za svakog filmskog producenta/glumca/reditelja podsvesni cilj, mera za uspeh. Za publiku radimo i publici želimo da damo nešto čega će se sećati. Hvala svima koji su gledali film i hvala što su svima nama iz tima omogućili da napravimo još neko delo u budućnosti po kom ce nas se sećati.”

Gledaoci su, prema njegovim rečima reagovali s oduševljenjem, ističući scenu “Žarkovo” u kojoj glumac Srđan Todorović briljira.

Oduševljeni su fudbalskim deonicama, neki su nam sugerisali kako to može još bolje, neki su nas zezali kako se vide neke greške kad su u pitanju modeli kopački ili recimo lopta sa kojom se igra, a onda su nas pitali kako je moguće to snimiti, a mi smo samo rekli  – magija.” 

Nastavak?

Komedija o beskrupoloznim menadžerima, pomalo nasilnim lovatorima, italijanki i fudbalskoj zvezdi mogla bi da dobije i svoj nastavak:

Dosta gledalaca misli da bi bilo dobro snimiti EKIPA 2, na tome radimo. Generalno, ljudi su izlazili s osmehom iz bioskopske sale i dobrom energijom. Film ima ocenu 6.9 na sajtu cineplexx, na IMDB 7.1, to bi onda značilo da je 70% sale bilo zadovoljno onim što vidi, a ako je tako, ja sam 101% zadovoljan,” zaključio je Ćosić.

Domaći film “Ekipa” je u bioskopima od 24. oktobra.

Foto: ScreenShot